Thứ Sáu, 27 tháng 1, 2017

SAP: 2016-os gyorsjelentés

 

Walldorf, Németország , 2017. január 24. – Kiemelkedően pozitív évet zárt tavaly az SAP- közölte gyorsjelentésében a világ vezető üzleti szoftvercége.

Főbb számok

A 84 ezer embert foglalkoztató vállalat 22,1 milliárd eurós összárbevételt ért el, amely 6%-os növekedést jelent 2015-ös adathoz képest. A működési eredmény 5,1 milliárd euróra bővült, ez 20%-os növekménynek felel meg. A felhőszoftverekből származó bevétel 31%-al ugrott meg, 2,99 milliárd euróra. A növekvő felhős előfizetésnek, és támogatásnak köszönhetően a visszatérő árbevétel immár a teljes bevétel 61%-át adja. A profit 18%-ot nőtt, 3,61 milliárd euró összegre.

„Az SAP kiemelkedő 2016-os eredménye a legújabb, a hét évre visszatekintő profitábilis növekedési pályáján. Az üzleti szoftverpiac vezetői vagyunk nemcsak az állandóan erős szoftverértékesítéssel, hanem gyors növekedéssel a felhő alapú számítástechnika és a működési eredmény terén is. Felgyorsítjuk innovációs tevékenységünket a gépi tanulás (machine learning), a dolgok internete (internet of things) és a bloklánc (blockchain) területén”– mondta Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója.

Üzleti kilátások

A szoftvergyártó egyúttal megnövelte eredményvárakozását az idei évre is; teljes árbevétel soron 23,2-23,6 milliárd euróval számol. Ez 2020-ra már a 28-29 milliárd euró közötti sávon várható. Akkora 8-8,5 milliárd eurót fog kitenni a felhős előfizetésekből befolyó összeg, amellyel 70-75%-ra ugrik a folyamatosan visszatérő árbevétel nagysága.

 

A részletes adatok elérhetőek itt.

 

 

Az SAP-ról
Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól Ez eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 345 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP-ról
Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.

Copyright © 2017 – SAP SE.

 via SAP News Center http://ift.tt/2k8WOny

Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét